68. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN
Tarih: 14.01.2020| Okunma Sayısı: 1550

68. Kuruluş Yıldönümümüz Kutlu olsun.

Kuruluş Yıldönümümüze çiçek Yollayan Çorum Valimize,

Davetimize bizzat iştirak ederek bizler onurlandıran;
Sayın Başsavcımıza,
Sayın Adalet Komisyonu Başkanımıza,
Sayın Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Yağbat’a
Sayın Emniyet Müdürümüze
Sayın Jandarma Alay Komutanımıza
Önceki dönem Baro Başkanlarımıza
Değerli meslektaşlarımıza

Sonsuz teşekkürler....

Değerli Meslektaşlarım,

Çorum Baromuzun 68. kuruluş yıldönümü kokteyline hoş geldiniz şerefler verdiniz.
Öncelikle, Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Av. Kemal Köse ağabeyimiz başta olmak üzere vefat etmiş tüm meslektaşlarımız rahmetle anıyorum.

Onlar gök kubbede hoş bir sada bırakarak gittiler. Adaletin tecellisine katkıda bulundular. Her daim yüreklerimizde saygı ile yaşayacaklar ve anılacaklardır.

Şairin dediği gibi;
“Onlar gittiler
Yalnız bir yemin kaldı aramızda
Biz şimdi bu yanda
Kasılmış çıplak bir kurşun gibiyiz
Namluda.”

Değerli Meslektaşlarımız,

Baromuz 13 Ocak 1952 tarihinde kurulmuştur.
O tarihten bugüne kadar Baromuzda görev yapan meslektaşlarımızdan hayatını kaybedenleri rahmetle ve şükranla anıyoruz. Onlar bizim köklerimizizdir. Biz ise onların dalları ve yapraklarıyız.

Dal olarak, yaprak olarak, yarına düşecek tohum olarak halen avukatlık mesleğini icra edenlere baromuza vermiş oldukları güzel hizmetler için teşekkür ediyor, sağlık, huzur temennisi ile uzun ve hayırlı ömürler diliyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Avukatlık tartışmasız olarak yargının ayrılmaz parçasıdır. Avukatların meslek örgütü olan baroların ise çok önemli sorumlulukları vardır.
Yaşadığımız dünyada karşılaştığımız her mesele avukatları ilgilendirmektedir.
Bu nedenledir ki Türkiye’de hukukun üstünlüğünün olması gereken noktaya taşınmasında elbette en büyük büyük görev bizlere düşmektedir.

Mesleğimiz çok zor bir o kadar da onurlu bir meslektir. Bu onurlu mesleği hakkıyla icra eden tüm meslektaşlarımı canı gönülden kutluyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Görevi tarafımıza tevdi ettiğiniz 13 Ekim 2018’den beri geçen 15 aylık süreçte şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz kararlılık içinde baromuz için, mesleğimiz için, sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

- Baromuzun sosyal bir baro olması konusunda elimizden geleni yapıyoruz.
- Meslek içi eğitim programlarımız son sürat devam ediyor. Şu ana kadar 26 seminer, konferans ve meslek içi eğitim programı yapmışız.
- Bilirkişilik ve arabuluculuk eğitimlerimizi talebe göre yapıyoruz.
- 10 Aralık İnsan Hakları gününde 15 okulda eş zamanlı 15 meslektaşımız konferans verdi.

- Mobil Levha uygulamamızı sizlerin kullanımına sunduk.
- Tiyatro etkinliğinde bulunduk.
- Yine uzun bir aradan sonra Baromuzun Halk Müziği Korosunu oluşturduk. Koro çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah 5 Nisan avukatlar gününde güzel bir konserimiz olacak.

- Uzun bir aradan sonra Baro dergimizi çıkarmaya devam ediyoruz.
- İlk defa avukat meslektaşlarımıza yabancı dil kursu açtık.
- 21 Baro Başkanımızın katılımı ile Çorum’da Karadeniz Baro Başkanları toplantısı yaptık.
- İlimizde Karadeniz Baroları ile Çocuk Hakları Kurultayı gerçekleştirdik.

- Stajyerlerimizin daha iyi yetişmesi konusunda planlamamızı yaptık. Stajyerlerimiz Staj sonu tez hazırlayarak komisyonda mülakata girmek suretiyle aramıza katılıyorlar.

- TBB Kurgusal Duruşma Yarışmasında Karadeniz Bölge 1. ve Türkiye 4.lüğü başarısı elde ettik. Bu konuda emeği geçen başta yarışmaya katılanlar olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.
- Baro Komisyon sayımızı sayımıza 10 komisyon daha ekledik.

- Adliye binamızın fiziki yetersizliği nedeniyle olmasını arzu ettiğimiz Ek adliye Binası konusunda Adliye, Belediye, Milletvekilleri, Bakanlık ve Baro olarak tüm bileşenler ile birlikte olumlu sonuca ulaşıldı. Çorum Belediyesinin 1050 m2 Ek binasının yapılacağı Otoparka eklenmek suretiyle mevcut adliye binası kullanım alanı kadar bir bina yapılacak.

- Mevcut Baro hizmet binamızın artan sayımız karşısında yetersiz kalacağı düşüncesi ile üzerine 5 kat yapılacak 600 M2 lik bir arsa tahsisi konusunda mutabakata vardık.
- Mevzuattaki sürekli değişimleri dikkate alarak bu hususları anlık olarak Watsap üzerinden sizlere duyuruyoruz.

- Meslektaşlarımızı, çok değerli eş ve çocuklarının tanışması, kaynaşması ve eğlenmesi için Barofest programı düzenledik.
- Yargı strateji Belgesi’nin hayata geçmesine yönelik 1. Paketin hazırlanması, TBMM Adalet Komisyonundan ve Genel kuruldan geçmesi konusunda aktif rol aldık, takipçisi olduk.

- Gecikmeli de olsa Hukuk Meslek sınavlarının gelmesi, yeşil Pasaport, Hukuk Fakültelerine girişin 190 binden 125 bine çekilmesi, bazı alanlarda KDV indirimi, Yeşil Pasaport, 2020 yılı Asgari Ücret tarifesindeki artışlar, bu çerçevedeki önemli kazanımlardır.

- Bu konularda TBB Başkanımız Metin Feyzioğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

- Türkiye’da avukat sayısının çokluğu ayan beyan ortadadır. Hal böyle iken halen Hukuk Fakültesi açılmasını doğru bulmuyoruz. Şiddetle karşısındayız. Bu tarz uygulamalar işsizler ordusu doğurmaktan başka işe yaramıyor. Gençlerimizin hayalleri ile oynama hakkımız yok.

Değerli Meslektaşlarım,

Genç Avukatlar Meclisi seçimlerimizi yaptık. Seçilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yeni dönemde Genç avukatlar Meclisi ile daha yoğun çalışmalar yapacağız.

Yapacaklarımız bitmiş değil. Sorunlarımızın çözümü ancak bir ve beraberce çabalamakla mümkündür. Başta genç meslektaşlarımız olmak üzere tüm avukatlarımızın sorunlarına çare aramaktayız.

Sizin görüş, öneri ve eleştirileriniz bizim için önemlidir. Enerjimizi sizden alıyoruz.
Baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızı Baro çalışmalarında görmek arzumuzdur. İnanıyorum ki birlikte güzel şeyler başaracağız.

Bugüne kadar en az şahsım kadar gayret içinde olan Yönetim Kurulu üyelerimize, Baro organlarında görevli meslektaşlarıma, tüm komisyon üyelerimize, Baro Personellerimize ve desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Bu düşüncelerle tekrar teşrifleriniz için teşekkür eder, bir sonraki kuruluş Yıldönümüne kayda değer mesafe almış olarak erişmeyi temenni ederim.

68. Kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun. Sözlerime son verirken diyorum ki;
Her zaman her yerde işin en doğrusu,
Nice nice yıllara Çorum Barosu…

Av Kenan YAŞAR
Çorum Baro Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. TURAN KALIPCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.