22.06.2020 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 23.06.2020| Okunma Sayısı: 1544

BASIN AÇIKLAMASI

Avukatlık Yasası’nın Baro seçimlerine ilişkin yapılması düşünülen değişikliklerin sağlıksız bir şekilde yürütüldüğü ve geri çekilerek geniş zamanda bu değişikliklerin tartışılması hususunda TBB ve 80 Baro 1 Haziran Bildirisi ile ilgililere çağrıda bulunmuştuk.

Geçen süre zarfında söz konusu değişikliğe yönelik çalışmaların sürmesi üzerine bazı barolarımız eylem planı başlatmıştır.
Eylemlerin;

1. Aşaması Basın Açıklaması yapılması
2.Aşaması Şehirlerden Ankara’ya yürüyüş
3.Aşama Anıtkabir ziyareti

Basın açıklamasını tüm barolarımız yapmıştır.

Bazı barolarımız Demokratik haklarını kullanarak Ankara’ya sembolik bir yürüş yapmışlardır. Bugün itibarıyla Ankara girişinde sembolik bir yürüyüş yaparak Anıtkabir ziyareti yapılacak idi.

Yürüyüşe katılmayan Barolardan 15 Baro Başkanı ile TBB Başkanı yürüyüş yapacak Baro başkanları ile buluşmak üzere Anıtkabir’e geçilmiş. Bizlerin Anıtkabir’de diğer Baro Başkanlarını beklerken Yürüyüş yapan Baro Başkanlarımızın engellendiği, arbede yaşandığı haberi gelmiş ve saygı duruşunda bulunularak 15 Baro Başkanımız Yürüyüş yapan Baro Başkanlarının yanına geçmiştir.

TBB Başkanı Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Ankara Valisi, TBMM Başkanı ile sorunu çözmek için harekete geçmiş, görüşmeler yapmıştır.

80 Baro Başkanı ve TBB halen Çoklu Baroya karşıdır ve halen yasa değişiklik çalışmalarının geri çekilmesi konusunda hem fikirdir.

Kamu düzenini tehdit etmeyen demokratik haklarını kullanan Barolarımızın yürüyüşünün engellenmesi, engelleme aşamasında arbede yaşanması asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyoruz.

80 Baro ve TBB olarak 1 Haziran Bildirisindeki taleplerimizi yineliyor, söz konusu çalışmaya son verilmesini ısrarla ifade ediyoruz.

Demokratik haklarını kullanması engellenen barolarımızın yürüyüşüne ilişkin engellerin bir an önce kaldırılması hukuk devletinin, demokrasinin gereğidir.

Görevi savunma olan Avukatlar elbette kendilerine ilişkin mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

<<<Nisan 2024><<