BARO BAŞKANI AV. İBRAHİM ÖZYILMAZ'IN ADLİ YIL AÇILIŞ KONUŞMASI
Tarih: 2.09.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1053

 

                2014/2015         ADLİ YILI AÇILIŞ KONUŞMASI

               Konuşmamın başında 2014/2015 adli yılının; ülkemize, tüm yargı camiasına, adliyemize barış ve huzur getirmesi dileğiyle hepinizi şahsım ve Çorum Barosu adına saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

                Hak sahibine hakkını gecikmeden, en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzur, biz yargı camiası mensuplarının yegane hedefidir.

                Biz yargının kurucu unsuru ve bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatların, adaletin gerçekleşmesi için, açılışını yaptığımız yeni adli yılda da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz savunmayı sadece suçlunun, zanlının, şüphelinin savunulması veya müdafaa edilmesi değil, hakkın ve adaletin savunulması olarak görüyoruz.

               Bildiğiniz gibi yargısal faaliyetlerin pratiğinde, hakim, savcı, avukat ve adli personel faktörlerinin yanında, fiziki ortamlar ve mevzuat unsuru da önemli yer tutmaktadır. 2006 yılında faaliyete geçen Çorum Adliyesinin aradan geçen 8 yıl gibi bir sürede ihtiyaca cevap veremez hale gelmesinde biz avukatların ve burada bulunan tüm meslektaşlarımın hiçbir kusuru bulunmamakta, ancak bu durum planlamadaki özensizliği göstermektedir. İsmi bile tedirgin eder hale gelen Torba yasalarla yapılan hızlandırılmış bir yasama faaliyeti, düşünülmeden yapılan kanun değişiklikleri çoğu zaman yargıya güveni zedelemektedir. Ama göz ardı edilmemesi gereken önemli husus  “ en kötü yasanın bile iyi uygulayıcılarla iyi sonuçlar verebildiğidir.”

           Yargı mensupları olarak bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır “ düşüncesi ile yeni adli yılda da görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.

      Yeni adli yılda, yine;  Baromuzun kurumsal kimliği ile, çevremizdeki yasa dışı uygulamalara karşı sesimizi yükselteceğimize, yine; sadece Avukatların değil, Hakim, Savcı, Adalet camiası ve toplumun tüm kesimlerinin problemlerine parmak basmaya çalışacağımıza, Haksızlığa, hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa karşı çıkacağımıza, hakkın, haklının, hukukun, adaletin ve mağdurun yanında olacağımıza söz veriyoruz.

           Yeni adli yıla başlarken, başta savunma olmak üzere, yargının tüm unsurlarının sıkıntılarının, Çağdaş bir hukuk anlayışı ile çözüleceğine dair inancımızı muhafaza ediyoruz.

          Tüm bu duygu ve düşüncelerle, adalete güven duygusunun üst seviyede olduğu, yargının bağımsızlığının tartışılmadığı, yargı mensuplarının, şucu bucu diye adlandırılmadığı sadece verdikleri kararlarla gündem oldukları yeni bir adli yıl temenni ediyorum. Toplum vicdanında, adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancını oluşturacak kararlara imza atacağımız yeni adli yılın, camiamıza, Çorum’umuza, ülkemize ve dünyaya adalet, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.

 

                                                                                                                                                            Av.İbrahim ÖZYILMAZ

                                                                                                                                                                    Çorum Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. TURAN KALIPCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.