Türkiye Barolar Birliği’nin madde bağımlılığına karşı geliştirdiği “Hayat Ağacı Projesi” Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı tanıtıldı
Tarih: 20.12.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2729

  Konuşmasına Gaziantep’te ofisinde av tüfeği ile vurularak öldürülen Avukat İsmail Akkaya’nı anarak başlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı, “Biz Hayat Ağacı’nı hayat vermek için düşündük, hayatlar koparılmasın diye hayal ettik. Ama dün bizim canımızdan bir can koparıldı. Dün pırıl pırıl bir meslektaşımız, dostumuz, canımız ofisinde katledildi. Vatandaşları savunan, onların hakları ihlal edilmesin diye mücadele veren yani halkın sesi, hakkın sesi olmaya baş koymuş bir avukatın başına geldiğinde toplumun bu trajediden haberi bile yok. Ölüm kadar bizi üzen de budur. Avukat İsmail Akkaya için yarın Gaziantep’te çok büyük bir tören yapılacaktır” diye konuştu.

Projemizin adı, Hayat Ağacı. Dünya kültüründeki hayat ağacının anlamı çok derin. Hemen her kültürde bir hayat ağacı var. O yüzden evrensel bir değeri tercih ettik. 
Bizim gençlerimizi, evlatlarımızı, toplumu bu girdaptan, felaketten çekip almamız lazım. 

Arandığında 7 gün 24 saat telefonun başında bu konunun uzmanı, iletişim bilgileriyle donatılmış bir hukukçunun bulunacağı bir sisteme ihtiyaç gördük. Ve 444 84 98 numaralı “ALO HAYAT AĞACI HATTI”nı bugün devreye sokuyoruz.

Bu numaradan yapılacak her çağrıya bir avukat cevap verecek. Niçin avukat? Çünkü avukatların sır tutma yükümlülüğü vardır. Dolayısıyla arayan kişinin hattın ucundaki meslektaşımıza vereceği her bilgi bizim açımızdan meslek sırrıdır. Rahatlıkla telefonda bu bilgilerin verilebilmesi ve bizim kendilerine onları kurtaracak yardım elini uzatabilmemiz bu şekilde sağlanacaktır.

Biz “Hayat Ağacı Projesi” ile evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik. Fakat bu yetmez. Asıl önemli olan buna hiç bulaşmamaktır. O sebeple el birliğiyle Türkiye’nin en güçlü örgütlü yapılarının başında gelen Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin asli kurucu unsurları olan 79 baro, halkımızı bu felaket konusunda bilgilendirecektir. El ele verdiğimizde yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. 

Bugün aramızda bu projenin tanıtımında aktif olarak katkıda bulunacaklarını göstermek adına hazır bulunan baro başkanlarımız var: Adana, Amasya, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Isparta, İzmir, Kırklareli, Malatya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova baro başkanları ile Gaziantep ve Denizli Baro Başkan Yardımcılarımız burada. Onlara ve katkı verecek diğer baro başkanlarımıza da huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Sunuculuğunu Erhan Tarhan’ın yaptığı tanıtım toplantısında proje elçileri Erol Evgin, Murat Evgin ile projeye gönüllü destek veren Işın Karaca, Muazzez Ersoy, Pascal Nouma, Kadir Çöpdemir, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Ezo, Müjdat Gezen, Coşkun Sabah, Oya Başar, Gökhan Türkmen, Oktay Kaynarca, Aslı Zen, Orhan Gencebay, Belkıs Akkale, Arzu Kaprol’un gönderdikleri mesajları içeren video yayınlandı. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

18.04.2024
AV. TURAN KALIPCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.