Çorum Baro Başkanımız Av. Altan AKPINAR, Başkan Yardımcısı Av. Ercan DAŞDAN ve Baro Saymanı Av. Mehmet ALTUNKESER ‘in T.B.M.M. Ziyareti
Tarih: 24.12.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2431

23.12.2014 Tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde  Çorum Milletvekili Tufan KÖSE ve yine Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim USLU’ yla görüşen  Baro Başkanı Av. Altan AKPINAR  Çorum Adliyesi hakkında bilgi vererek Çorum Adliyesi Yanına  Ek bina talebinde Bulundu.

Çorum Adliyemiz Ulukavak Mah. Fatih Caddesi üzerindeki Hizmet Binasında 2006 yılından itibaren hizmet vermektedir. Adliyemiz 2006 yılında faaliyete geçmesine rağmen şu an ihtiyaca cevap verememektedir.

2014 yılı itibariyle birinci bölge olarak sınıflandırılan Çorum Adliyesinde yeni mahkemelerin ve Vergi Mahkemesinin de kurulacak olması birlikte değerlendirildiğinde; mevcut Adliyemizin açık otopark alanına inşa edilecek bir ek binanın yapılması, Adalet hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi bakımından faydalı olacaktır. Ayrıca Adalet Sarayına 5 km. mesafede bulunan 2 ek bina vasıtasıyla adalet hizmetlerinin yürütülmesi hem vatandaş hem de tüm yargı mensupları açısından olumsuz sonuçlar doğurabilecektir.

Ortaya çıkabilecek otopark ihtiyacının da tahsisi Çorum Belediyesine devredilen ve imar planında otopark olarak görünen alana kapalı veya açık otopark yapımı ile giderilebileceğini düşünmekteyiz.

ADLİYEMİZ

-          15761 m2 kapalı kullanım alanına sahiptir.

-          4663 m2 açık alan bulunmaktadır.

-          140 araçlık açık otoparkımız bulunmaktadır.

-          Adliyemize 5 km mesafede 2 adet ek binada idare mahkemesi faaliyet göstermektedir.

-          12500 m2 kapalı alana sahip bir ek binanın inşasına ihtiyaç vardır.

Sonuç olarak Adalet Sarayımız günümüz şartlarında ihtiyaca cevap

verememekte ve ek bina inşasına ihtiyaç duyulmaktadır. Sizlerin katkılarıyla mevcut Adalet Sarayımızın yan tarafında bulunan alana ek bina inşa edilmesiyle adalet hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütüleceğine inanıyor, katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

Çorum Barosu Adına

Av. Altan AKPINAR