8. Halı Saha Futbol Turnuvası 28. Şubatta Başlıyor

ÇORUM BAROSU

8.GELENEKSEL HALI SAHA

FUTBOL TURNUVASI

TURNUVAYA KATILMAK İSTEYENLERİN 30.01.2015 GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR BAROYA TAKIM LİSTELERİNİ VEYA İSİMLERİNİ YAZDIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

TURNUVADA OYNAYABİLECEKLER:AVUKAT, STAJYER AVUKAT, HAKİM, HAKİM STAJYERİ, SAVCI, ADLİYE PERSONELİ, , BARO PERSONELİ, AVUKAT KATİBİ VE CEZAEVİ PERSONELİ.

İSTENİLEN EVRAKLAR:

-ÇALIŞTIĞI KURUMA AİT KURUM KİMLİK FOTOKOPİSİ.

-ÇALIŞTIĞI KURUMDAN, KURUM PERSONELİ OLDUĞUNA DAİR RESMİ YAZI.

-AVUKAT KATİPLERİ İÇİN EN AZ 3 AY SİGORTALI OLDUKLARINA DAİR BELGE

-FORMA RENGİ VE TAKIM ADI

NOT: TURNUVA 28 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAKTIR

ÇORUM BAROSU 2014 YILI

8. GELENEKSEL HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

Çorum Barosu Spor Komisyonunca 8. Geleneksel Halı Saha Futbol turnuvası tertip edilmiştir.

Turnuvaya müracaatlar 19 OCAK 2015 tarihinde başlayıp, 30 OCAK 2015 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Turnuva maçları 28 Şubat 2015 tarihinde başlayacaktır. Değişiklik halinde Çorum Barosu Web sitesinden duyurulacaktır.

Turnuvaya katılmak isteyenler takım kurarak, bireysel katılmak isteyenler ise ferdi olarak baroya isimlerini yazdırarak katılabileceklerdir. Ferdi müracaat edenlerden Spor Komisyonu takım oluşturarak turnuvaya katılmalarını sağlayacaktır.

Turnuvaya katılan, dereceye giren sporculara ve takımlara imkanlar nispetinde ve hatıra amaçlı hediyeler verilecektir.

Turnuva Komitesi: Av. Can Arslan Kayalar, Av. Altay Uçar Mustafa Topuz’dan oluşmaktadır.

TURNUVANIN KAPSAMI, GENEL ŞARTLAR VE KURALLAR :

1-Turnuvada katılımcılarının Çorum İl ve İlçe Adliyelerinde, Avukat, Stj.Avukat, Hakim, Hakim Stajyeri, Savcı, Adliye Personeli, Zabıt Katibi, Mübaşir, Baro Çalışanı, Cezaevi Çalışanı ve Avukat Katibi ( en az 3 ay sigortalılık süresini doldurması gereklidir) olması zorunludur.

2-Temizlik görevlisi, çaycı vb. kimseler müsabakalarda görev yapamaz.

Daha önceki Baro turnuvasında oynayan avukatlardan 1 kişi ve Çorum Barosu dışındaki Barolardan da 1 kişi oynayabilir.

3-Takım listeleri 15 kişiye kadar oluşturulabilecek, müsabaka kadrosu 8 asil 7 yedek olmak üzere 15 kişi ile sınırlandırılmıştır.

4-Turnuva sonuna kadar (final maçları da dahil) takımlar arasında oyuncu transferi yapılamayacaktır. Komite olağanüstü durumlarda kurallarda belirtilmeyen hallerde toplanarak karar alır.

5-Kurallara aykırı oyuncu oynatan takımın tespiti halinde, takım turnuvadan ihraç edilecektir.

6-Her takımın bir kaptanı olacak ve takımının müracaatı için gerekli evrakları Baro Spor Komisyonu yetkililerine teslim edecektir. Takımlar forma ile katılacak, formalarını kendi imkanları ile yaptıracaklardır.

7-Takımlar müracaat ederken, kimlik fotokopileri ile adliye personeli olduğuna dair kurumdan alacakları resmi yazıyı ve avukat katipleri için en az 3 aylık sigortalı olduğuna dair belgeyi Baro Spor Komisyonuna vermek zorundadırlar.

8-Maçlar 30’ar dakikadan 2 devre şeklinde oynanacaktır.

9-Maç boyunca 4 kez oyuncu değiştirilebilir. Çıkan oyuncu da tekrar girebilir. 4 değişiklik hakkını aşmamak kaydı ile.

10- Yarı Final ve Final maçları eleme usulü ile oynanacaktır.

11- Grup maçlarında, puansal eşitlik durumunda, öncelikle takımların birbirleri ile oynadıkları maçlar esas alınacak, berabere kalmış olmaları halinde genel averaja bakılacak, burada da eşitlik olması halinde çok gol atan takım üstte sayılacak, gol sayılarının da eşitliği halinde, üst tura yükselecek takım kura yolu ile belirlenecektir.

12-Grup maçları sonunda grup 1.2.3.4. olan takımlar bir üst tura yükselecektir. A grubu 1.si B grubu 4.sü ile, A.grubu 2. B Grubu 3.sü ile, A grubu 3.sü, B grubu 2.si ile, A grubu 4.sü B grubu 1.si ile oynanacak maçlar neticesinde galip gelen takımlar yarıfinal grubuna yükselecektir. Bu şekilde oluşan 4 takım arasında hiçbir fark gözetilmeksizin yeniden kura çekilecektir.

13-Final maçlarında beraberlikte uzatmaya gidilmeyecek doğrudan penaltı atışları yapılacaktır. Öncelikle 5’er penaltı atışı yapılacaktır. Penaltılarda da beraberlikte ise bir takım galip gelene kadar 1’er penaltı atışı yapılacaktır.

14-Müsabakalar prensip olarak hafta sonları oynanacaktır. Maç günleri ve saatlerinde (mücbir sebepler haricinde) kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

15-Maçlarda uluslar arası oyun kuralları genel olarak uygulanacaktır.  Ancak;

ü    Takımlar 8 asil ve 4 yedek olmak üzere toplam 12 oyuncudan oluşacaktır. Maçlar asgari 6 kişinin hazır bulunması ile başlatılacak, Maç saatinde en az 6 oyuncu ile sahada hazır bulunmayan takımlar 10 dk. beklendikten sonra 3-0 hükmen mağlup sayılacaklardır.

ü    Turnuvada sarı ve kırmızı kart uygulaması yapılacaktır. Görülen sarı kartlar diğer maçlara sirayet etmeyecektir. Kırmızı kartlar ise, kartın oyun gereği ( sertlik, elle oynama vs. sebeplerden ) görülmesi halinde oyuncu saha dışına çıkacak, kırmızı kart gören oyuncu ertesi 1 maçta oynayamayacaktır. Kartın centilmenlik dışı, turnuvanın amacına aykırı nedenlerle ( küfür, hakaret, kavga ) görülmesi halinde ise, hakemin ve saha gözlemcisinin (saha gözlemcisi maç öncesinde müsabaka ile ilgisi bulunmayan kişiler arasından Turnuva Tertip Komitesince görevlendirilecektir.) raporları doğrultusunda TERTİP KOMİTESİ (toplantıda, toplantı ve karar yeter sayısı aranmayacak, katılanların oylarının çoğunluğuna göre) karar verecektir. Komite, oyuncunun ve takımının turnuvadan meni de dâhil olmak üzere değişik yaptırımlara karar verir.

Final grubu maçlarından önce grup maçlarında görülen kırmızı ve sarı kartların uygulanması ise; kartın oyun gereği ( sertlik, elle oynama vs. sebeplerden ) görülmesi halinde oyuncu final grubu maçlarında oynayacak, ancak kartın centilmenlik dışı, turnuvanın amacına aykırı nedenlerle ( küfür, hakaret, kavga ) görülmesi halinde ise, hakemin ve saha gözlemcisinin (saha gözlemcisi maç öncesinde müsabaka ile ilgisi bulunmayan kişiler arasından Turnuva Tertip Komitesince görevlendirilecektir.) raporları doğrultusunda TERTİP KOMİTESİ (toplantıda, toplantı ve karar yeter sayısı aranmayacak, katılanların oylarının çoğunluğuna göre) karar verecektir.

Tertip komitesi kararları kesindir.

ü    Oyun içerisinde geri pas hususunda uluslar arası oyun kuralları geçerlidir (Kaleciye ayakla geri pası kaleci elle tutamaz.) Top saha içerisine herhangi bir etken olmaksızın döndüğü takdirde taç yoktur. Autlarda kalecinin topu elle, ayakla ya da degajla başlatması serbest bırakılmıştır. Ancak kalecinin süre geçirmek amaçlı centilmenlik dışı topu oyuna sokmakta gecikmesi halinde, topa son temas edilen noktadan ceza alanı içerisinde rakip takım lehine çift vuruş kullanılacaktır.

ü    Degaj gol geçerlidir.

ü    Maçlar esnasında Çorum Barosundan 1 temsilci saha kenarında hazır bulunacaktır. Bu temsilci ve hakemin raporu doğrultusunda maç sonuçları, gol sayıları, kartlar vs. hususlar kayda geçecektir.

ü    Turnuva sonucunda 1. 2. 3. ve 4. Takımlar ödüllendirilecektir. Turnuva kokteyli Baro hizmet binasında Tertip komitesinin belirleyeceği bir tarihte yapılacaktır.

ü    Gol krallığı uygulaması yapılacak olup, gruplarda atılacak goller kıstas alınmayacak, gruplar sonrasında atılan gollere göre gol kralı belirlenecektir. Maçın normal süresi sonunda kullanılan penaltı neticesi atılan goller gol krallığında hesaba katılmayacaktır.

ü    Katılan tüm takımlara ve arkadaşlarımıza başarılar dileriz.

ÇORUM BAROSU SPOR KOMİSYONU

<<<Nisan 2024><<