HUKUKSUZLUĞA KARŞI BİR OLDUK BİRLİK OLDUK
Tarih: 17.02.2015 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1012 | | |

İç Güvenlik Yasa tasarının geri çekilmesi için İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan ‘Adalet Nöbeti’, Diyarbakır’da gerçekleştirilen yürüyüş ve Türkiye Barolar Birliği tarafından yürütülen Meclis mesaisi ile devam eden eylemler dizisinin son ayağı, Ankara Barosu öncülüğünde Başkent’te yapıldı.

Ankara Barosu’nun çağrısıyla Adalet Sarayı önünde bir araya gelen binlerce avukat ve baro başkanları, İç Güvenlik Paketinin geri çekilmesi için Meclis’e yürüdü.

Hukuksuzluğa karşı mesleki dayanışmanın güçlü şekilde sergilendiği yürüyüşe ev sahibi Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ile Yönetim Kurulu Üyeleri tam kadro katılırken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Antalya Barosu Başkanı Av. Alper Tunga Bacanlı, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Özen, Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir, Trabzon Barosu Başkanı Av. Orhan Öngöz, Zonguldak Barosu Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem ile Adana Barosu, Bursa Barosu, Eskişehir Barosu, Gaziantep Barosu, Hatay Barosu, Isparta Barosu, Mersin Barosu, Osmaniye Barosu, Mardin Barosu, Samsun Barosu, Tekirdağ Barosu yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri ile çok sayıda milletvekili ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katılarak destek verdi.

Yürüyüş sonrası Türkiye barolar Birliğine Geçen  Av.Altan AKPINAR Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Aydın Baro Başkanı, Elazığ Baro Başkanı Ve Antalya Baro Başkanı ile Bir süre Ülke Sorunları Hakkında Sohbet ettiler

24.01.2018 Çarşamba