"Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı" Çorum Barosu Konferans Salonun'da gerçekleştirildi.
Tarih: 17.03.2015 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1122 | | |
   Çorum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı" Baromuz Konferans Salonun'da gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ahmet KARA'nın eşi Mesude KARA, Baro Başkanı Av. Altan AKPINAR, İl Müdürü Ali Dinçer, avukatlar ve davetliler katıldı.
   Programın açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Baroların görevinin; mesleği ve meslektaşlarının haklarını korumak olduğu kadar sosyal projelere ortak olmak ve bilgilendirme yapmak olduğunu açıkladı.
           İl Müdürü Ali Dinçer ise konuşmasında; Gönül Elçileri Projesi kapsamında yer alan Koruyucu Aile Projesi çalışmalarının daha geniş alanlara yayılmasını istediklerini anlatarak, projede önemli mesafeler alındığını, Gönül Elçileri Projesinde ülke çapında ilk üçe girdiklerini dile getirdi.
           Yetiştirme yurtlarında 145 çocuğun kaldığını ve onlara sıcak bir aile ortamı kazandırabilmek için yanına 53 çocuğu yerleştirdiklerini amaçlarının bu sayıyı 60'ın üzerine çıkarmak olduğunu belirtti. Hiçbir ailenin çocuklarını başka ailelere vermek istemeyeceğini söyleyen Ali DİNÇER, "Hayatta insanların başına olaylar gelebiliyor, bu nedenle biz de çocukların aile ortamından ayrı yaşamalarını sağlamak için çaba gösteriyoruz." dedi.
           Yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminden Psikolog Semanur PEHLİVAN tarafından sunum gerçekleştirildi.

22.01.2018 Pazartesi