BURSA'DAN İZMİR'E ADALET YÜRÜYÜŞÜ
Tarih: 07.04.2015 | Okunma Sayısı: 946 | | |

Bursa’dan İzmir’e Adalet Yürüyüşü

Türkiye Barolar Birliği, Bursa Barosu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği ile Yargıçlar Sendikası'nın işbirliğinde düzenlenen “Türkiye Adaletini Arıyor” yürüyüşü Bursa’da başladı. Yürüyüşe Baromuz adına, Baro Başkanımız Av. Altan Akpınar ve Av. Özer Akpınar katıldı.

Bursa Adliyesi önünden başlayarak kent meydanına devam eden yürüyüş, Kent Meydandaki mitingle devam etti. Mitingde binlerce avukat ve vatandaş yer aldı.

Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu konuşmasında; “Biz burada aslında Avukatlar Günü’nü kutlamıyoruz. Biz burada Türkiye için adalet arıyoruz. Türkiye için adalet arıyoruz demek, 77 milyon için adalet demektir. Türkiye’de yurttaşlarımız kendilerini hukuki güvenlikte hissetmiyorlar. Geleceklerinden endişe ediyorlar. Sokağa çıktıklarında atacakları adımın kendilerini nereye götüreceğini bilmiyorlar. Biz hukukçular olarak sessiz çığlığı dillendiriyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanları, Adalet Sarayı bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Ardından birlikte meydana kadar yürüdüler.

Konuşmaların ardından Moğollar konseriyle miting devam etti.

22.01.2018 Pazartesi