2015-16 ADLİ YIL AÇILIŞI
Tarih: 01.09.2015 | Okunma Sayısı: 1094 | | |

2015 – 2016 ADLİ YIL AÇILIŞI  BARO BAŞKANI AV. ALTAN AKPINAR’IN KONUŞMASI

Adli yıl açılış töreninde sizlerle,  adaletin sacayağı olan avukatlar, hakimler ve savcılarla, adaletin mümtaz temsilcileriyle omuz omuza durmaktan gurur duyuyorum.

Ülkemizin terörle kasıp kavrulduğu, adalete duyulan güvenin her geçen gün azaldığı ve yurttaşlarımızın giderek karamsarlığa kapıldığı bu günlerde; avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği toplumun güven odağı haline gelmeyi başarmıştır. Bu başarıda tüm meslektaşlarımın payı vardır. Yaklaşık 87.000 üyesi olan T.B.B. , 308 üyesi olan Çorum Barosu Avukatları  olarak bu güvene layık olmak için bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağımızın sözünü veriyoruz.

Bizim tarafımız daima hukuktur, hukukun üstünlüğüdür. Pusulamız; haktır, adalettir. Doğruya doğru demek namus borcumuzdur. Ancak son dönemde yüksek yargının maalesef esen rüzgâra göre tavır alması, avukatların, baroların, hukukun üstünlüğü mücadelesindeki önemini daha da artırmıştır. Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız, bu konu da tüm barolarla birlikte hareket ettiğimizin bilinmesini istiyorum.

Yeni adli yıla yerel anlamda da sorunsuz girmiyoruz.  Çorum Adliye Sarayı hizmete girmesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen fiziksel anlamda gereksinimlere cevap verememektedir. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için en iyi alternatif ek bina yapılması olacaktır. Ek bina ile ilgili hem bizim, hem de Başsavcımızın girişimleri olmuştur. Bu girişimler sonuçsuz kalmamış talebimiz 2016 yılı yatırım programına alınmıştır. Başsavcılığımızla işbirliği içinde hareket ederek bu sorunu çözeceğimizden eminiz.

Bahsetmeden geçemeyeceğim bir husus var. Son günlerde gençlerimizi bir bir toprağa veriyoruz. Yaşam hakkı her şeyden yücedir. Hangi sebeple olursa olsun,  kan üzerinden yapılan pazarlığa göz yummamız söz konusu değildir. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza sabır, başsağlığı diliyorum.

Teröre, hukuksuzluğa karşı adalet paydasında buluşalım ve hep birlikte, bir kez daha “ ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR, ÜLKEMİZİN ADALETSİZ KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ” diyelim.

Umarım yeni adli yıl, ülkenin temeli olan ADALETİN herkese güven verdiği bir yıl olur.

Tüm meslektaşlarımın yeni adli yılını kutluyor, ülkemize ve hukuk camiasına  hayırlı olmasını diliyorum.

Saygılarımla…

ÇORUM BARO BAŞKANI