5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 3175

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

“Bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun”  (Freud)

Bu anlayışla çıktığımız yolda, toplumda adalet anlayışının tesisi için avukatlık mesleğine olan ihtiyacın her gün daha çok hissedildiğini görmekteyiz. Bu doğrultuda Avukatlık mesleğini yüceltmek, insan hak ve özgürlüklerinin eşiğini de yükseltmek anlamına gelmektedir.

Hukuki ve mesleki sorunların çözümünde meslek ilkelerinden taviz vermeyen, devamlı mesleğin ve meslektaşın yanında yer alan, toplumda saygınlığı benimsenmiş, kimden gelirse gelsin haksızlık ve adaletsizlik karşısında susmayan bir meslek için; birlikte çalışmaya, mesleki dayanışmayı artırmaya daha da ihtiyacımız olan günleri yaşıyoruz.

Avukatlar, halkın yargı erki içerisindeki temsilcileridir. Bu nedenle Baroların ve Avukatların görevi sadece mesleki kalkınma, onur ve vakarın korunması, çalışma disiplininin ve ahlakının takip edilmesi değildir. Bunların yanında temel hak ve özgürlüklerin korunması, kollanması ve geliştirilmesinde de baş aktör olmalıyız.

Baromuzun ev sahipliğinde 2-3 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen “Karadeniz Bölgesi Baro Başkanları” toplantısında ifade etmiştik, tekrar ifade etmenin zorunlu olduğunu düşünüyorum;

Son günlerde ülkemizde meydana gelen ve halen devam eden terör olayları karşısında Barolar ve Avukatlar olarak üzüntülüyüz, endişeliyiz. Özellikle vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik olan, yüzlerce insanımızın, gençlerimizin, güvenlik görevlilerimizin canına kast eden terör olayları karşısında birlikte tavır ve ortak duruş sergilemenin her zamankinden daha çok gerekli olduğuna inanıyor, oluk oluk akan kanın artık durmasını diliyor, terörü lanetliyor, şehitlerimize bir kez daha Allah’ tan rahmet diliyoruz.

Yine son günlerde ülkemizin gündeminden düşmeyen ve hepimizi derinden yaralayan çocuklara karşı cinsel istismar eylemlerinin sadece adli önlemlerle sonlandırılamayacağı anlaşılmıştır. Konunun ahlaki, dini, sosyolojik, eğitsel ve ekonomik boyutlarının incelenmesi gerektiği açıktır. Bu anlamda yetkililerin sorumluluklarının bilinciyle, her türlü söylem ve eylemlerine özen göstermeleri gereğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

UNUTMAYIN;

AVUKAT SAVUNMANIN,

SAVUNMA ADALETİN,

ADALET DEVLETİN TEMELİDİR.

 

Bu vesileyle 5 Nisan Avukatlar Günümüzü kutluyor, ülkemizin barış ve huzura kavuştuğu, yargıya olan güvenin tekrar sağlandığı günlere ulaşmamız umuduyla, tüm meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.

Saygılarımla…

                                                                                                         Av. Altan AKPINAR

                                                                                                       Çorum Baro Başkanı

 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

16.04.2024
AV. TURAN KALIPCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.