T.B.B. MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ CMK UYGULAMALARI VE İSTİNAF
Tarih: 09.05.2016 | Okunma Sayısı: 1935 | | |
    Baro Başkanımız Av. Altan Akpınar'ın Açış Konuşması

TBB.  Çorum Barosu ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nin  işbirliği ile düzenlediğimiz “CMK Uygulamaları ve İstinaf “ konulu meslek içi eğitim seminerimize hoş geldiniz.

Değerli konuklar;  tüm meslek içi eğitim seminerlerinde üzerinde önemle durduğum konuyu tekrar etmek istiyorum.

Son yıllarda gerçekleşen Kanun değişikliklerinin ve buna bağlı olarak Yüksek Mahkeme içtihatlarındaki yeni gelişmelerin takip edilmesi hukukçuluk mesleğinin hata kabul etmeyen doğası karşısında kaçınılmaz olmakla birlikte, mesleğin yoğun temposu karşısında bireysel çalışmalarla son derece zor olmaktadır.

Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bu ilerlemeye ayak uydurmaya oldukça zorlandığımız bir çağda yaşıyoruz. Buna bağlı olarak mesleğimizle ilgili de her geçen gün yenilikler ve değişiklikler olmaktadır. Bu değişimlere ayak uydurabilmek için Barolar Birliğinin ve Baroların en önemli görevlerinden biri meslek içi eğitimler düzenlemektir.

Sevgili katılımcılar;  mesleki eğitim mesleğimizin olmazsa olmazlarındandır. Hangi yaşta, kaç yıllık avukat,  hakim, savcı olursak olalım , bizim  her şeyi biliyoruz deme lüksümüz yoktur. Özellikle bizim ülkemizde,  kanunların,  mevzuatın sürekli değiştiği bir ülkede bunu deme hakkımız hiç yok.  Bu nedenle bu eğitimlere çok önem veriyoruz ve sıklıkla devam edeceğiz.

Bugün düzenlediğimiz “ CMK UYGULAMALARI ve İSTİNAF” konulu meslek içi eğitim seminerinin siz değerli meslektaşlarıma, hakimlerime, savcılarıma ve stajyer meslektaşlarıma son derece faydalı olacağına inanıyor,

Çorum Barosu na "CMK UYGULAMALARI ve  İSTİNAF" konulu meslek içi eğitim seminerini düzenleme fırsatını veren TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu' na, TBB Başkan Yardımcısı Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Berra Besler' e, eğitmenler Prof. Dr. Feridun Yenisey' e, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu' na, Dr. A. Tanju Sarıgül' e, Hakim Sezgin Mutlu’ ya, seminer sorumlusu Av. Fadıl Ünal' a şahsım ve Çorum Barosu adına teşekkür ediyorum.

Katılımınız için de sizlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Resimlerin Tamamına Baromuz Resmi Facebook Sayfasından Ulaşabirsiniz.

24.01.2018 Çarşamba