BAROMUZ VE TÜM BAROLAR MECLİS ZİYARETİMİZ
Tarih: 21.07.2016 | Okunma Sayısı: 1057 | | |

DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI KARARLILIKLA DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen 70'e yakın baro başkanı, TBMM'de bir araya gelerek, "darbenin karşısındayız" mesajı verdi. TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başkanlığındaki heyet, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın kabulü sırasında önce bombalanan ve hasarlı yerlerde incelemelerde bulundu, ardından Meclis Başkanı Kahraman'ın katılımıyla ortak basın açıklaması düzenledi.

TBB ve barolar adına açıklama yapan Feyzioğlu, demokrasinin tam kalbine, milli egemenliğe yapılan saldırının hala etkisini yaşadıklarını ve ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Bundan sonra yapılması gereken, devletin içinde yuvalanmış olan bu terör örgütünün hukuk çerçevesinde ve ivedilikle devlet yapısından ayıklanmasıdır" dedi. Feyzioğlu, bu suçu işleyenler hakkında yürütülecek soruşturma ve davalarda savunma ve adil yargılanma hakkının öneminin altını çizerek, hukuk dışı her türlü uygulamanın, suistimal edilerek algı operasyonlarının malzemesi olacağını söyledi. Bu süreçte normalleşmeye katkı sağlayacak mesajlar verilmesine dikkat çeken Feyzioğlu, "Darbe teşebbüsünden haberi olmayan ve sadece emir aldığı için kışlasından çıkan erlerimiz hakkında uygulanan özgürlük kısıtlamalarına ise bir an önce son verilmelidir" dedi.

TBMM Başkanı Kahraman da, yaşanan olayın milleti bir araya getirdiğini ve birlik olmanın gerekliliğini hatırlattığını söyledi. Kahraman, "Demokrasi kültürü iyice yerleşti. Bir daha böyle bir hadise olmayacak. Kimse eline imkan geçti diye darbe yapmaya teşebbüs etmeyecek. Egemenlik milletindir, silahlı bir güce ait olamaz" dedi. Darbe girişimini yapanları hukuk dahilinde cezalandıracaklarını belirten Kahraman, "Farklı fikirlere müsamaha göstereceğiz, biz bir bütünüz" diye konuştu.

23.01.2018 Salı