5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 5.04.2018| Okunma Sayısı: 2838

Bugün tarih boyunca hukuksuzluklara, haksızlıklara karşı duran, eşitlik, özgürlük, barış için mücadele eden, her koşulda yargının, savunmanın ve cüppelerinin onurunu koruyan, ömürlerini hukuka adayan, adalet savaşçılarının günü, bizim günümüz, Avukatlar Günü, hepimizin bu anlamlı günü kutlu olsun…

 

Değerli meslektaşlarım, mesleğe başlarken ettiğimiz kısa ama anlamı çok büyük olan yeminimizi okuyarak konuşmama başlamak istiyorum.

“Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim.”

 

Meslek andımız içerik olarak öyle anlamlı ve önemli mesajlar veriyor ki; bu mesleği icra edenler, sadece biz avukatlar değil, tüm hukukçular, hakimler, savcılar, siyasetçiler, devletin her kademesinde görev yapan yöneticiler bu yemine sadık kalırsa hiçbir zaman;

 

  • Hukuk devleti ilkelerini tartışmayız,
  • Hukukun üstünlüğünü tartışmayız,
  • Yargının güvenilirliğini tartışmayız,
  • Ülkede adalet olur, adalet olursa insanlar mutlu olur, huzurlu olur, geleceğe güvenle bakar…

 

Biz avukatlar buradan bu sözü veriyoruz. Yeminimize bağlı kalacağız.

 

Değerli meslektaşlarım biz Avukatız, mesleğimize ilişkin biriktirdiğimiz

tüm şeyler kaynağında halkın hak arama özgürlüğünü barındırır.  Teslim olursak, teslim ettiğimiz şeyin ADALET olduğunu biliriz.

 

            Irk, dil, din cins, renk ayrımı yapmayız.

           

Aydınlanma devrimlerinin avukatlarıyız, laik demokratik, sosyal hukuk devletinin Atatürk devrimlerinin meyvesi olduğunu biliriz.

 

Avukatlar yargının üç ayağından biridir. Bağımsız savunma ve avukatlar olmazsa yargılama süreci iddia ve karar makamının oynadığı bir oyundan ibaret olur. Adaletten söz edilemez.

 

Çorum Barosu 13 Ocak 1952 tarihinde 15 avukat tarafından kurulup, bugün stajyerlerimizle birlikte 400 üyeyi aşan sayısıyla büyük bir kurum, büyük bir ailedir. Birlik, beraberlik, dayanışma, hukuk mücadelesi konusunda hep örnek olmuş, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık konusunda hiçbir zaman taviz vermemiştir. Bu yoldan da hiçbir zaman ayrılmayacaktır. Bunun en bariz örneğini çok kısa bir süre önce 29 Mart ta Uşak Barosuna kayıtlı olan, anayasal hakları olan basın açıklaması yapan 32 meslektaşımıza karşı açılan davanın duruşmasında gösterdik. Çorum Barosunu temsilen duruşmada savunma makamında bulundum. İki gün süren duruşma sonrasında tüm meslektaşlarımız beraat etmişlerdir. Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek bu davada tarihe not düştüğümüz için ve baromuzu, sizleri temsil ettiğim için onurlu ve gururluyum.

 

Biz o duruşmadaki savunmamızda dedik ki;

 

“Ekmek, su aş bulmak gecikebilir,

Temele taş bulmak gecikebilir,

Devlete baş bulmak gecikebilir,

Adalet gecikmez tez verilmelidir.”

 

Bu dava da mesleki dayanışmanın neler kazandırdığını ve birlikteliğin gücünü bir kez daha tüm Türkiye’ ye gösterdik. Mesleki dayanışmanın daha da artarak devam ettiği, adaletin gecikmeden tecelli ettiği günler diliyorum.

 

5 Nisan Avukatlar Günümüzü tekrar kutluyor, üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, huzur, barış ve adalet dolu günler yaşamamız dileğiyle hepinize en içten saygılarımı sunuyor, katılımınız için teşekkür ediyorum…

                                                                                                                                                             Av.ALTAN AKPINAR

   BARO BAŞKANI

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. TURAN KALIPCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.