AİLE HUKUKUNDA HMK UYGULAMALARI-İSTİNAF
<p><span style="white-space: pre;"> </span><span style="font-size: 14px;">03.02.2018 Tarihinde Baromuz Hizmet Binasında Aile Hukuku Hmk ve İstinaf Konulu Seminer Düzenlendi. Seminere Eğitmen olarak yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan,Seminer Sorumlusu ise Tbb Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok 'tu. Baro Başkanımız Av. Altan Akpınar'ın Açış konuşmasıyla başlayan seminere katılım yoğundu.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;"> <span style="white-space: pre;"> </span>Başkanımız Av. Altan Akpınar'ın Açış Konuşması</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">TBB ve Baromuzun işbirliği ile bugün yine bizlere çok faydalı olacağından emin olduğum bir meslek içi eğitim semineri daha düzenledik. Konumuz “Aile Hukukunda HMK Uygulamaları ve İstinaf “</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">         Sizlere  Türkiye’ nin çok değerli hukukçuları olan konuklarımızı tanıtmak istiyorum. Eğitmenimiz Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Bşk. Sayın Ömer Uğur GENÇCAN, seminer sorumlumuz TBB Eğitim merkezi yürütme kurulu üyesi Av. Serpil ÖZOK ve kendisinden izin alarak ağabeyim diye takdim edebileceğim TBB Eğitim  Merkezi üyesi Av. Kazım ÖZOK Konuklarımıza şahsım, baromuz ve sizler adına hoşgeldiniz, onur verdiniz diyorum. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">         Meslek içi eğitim seminerlerinin öneminden ve bizim için elzem olduğundan sürekli bahsediyorum. Bir kez daha tekrar edeceğim. Hangi yaşta, kaç yıllık hukukçu olursak olalım bizim mesleğimizde eğitimimi tamamladım deme lüksümüz yoktur. Özellikle mevzuatın sürekli değiştirildiği , KHK larla, torba yasalarla düzenlemeler yapılan bizim gibi ülkelerde bunu söyleme hakkımız </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">hiç mi hiç yoktur. Bu nedenle eğitim seminerlerimiz sıklıkla devam edecektir. ediyorum. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">         Bakın, kendimden örnek vereyim. Bugün bu eğitime gelen Av. Altan AKPINAR’ la eğitimden ayrılan  Av. Altan AKPINAR arasında hem mesleki bilgi açısından, hem dünyaya bakışım açısından büyük bir fark olacak. Bilgime bilgi, tecrübeme tecrübe katarak ayrılacağım. Çünkü sizlere ve bana bu katkıyı sağlayacak konuklar Çorum’a getirdik. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">         Tabii gündem yoğun sözü konuklarımıza bırakmadan önce bahsetmek istediğim bir iki konu var. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Gündemde işgal eden  ve bizi direk ilgilendiren  iki konudan bahsetmek istiyorum. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">TBB’ nin unvanındaki Türkiye ibaresinin kaldırılması ve meslek örgütlerine üye olma zorunluluğunun kaldırılarak, her isteyenin kendi meslek örgütünü kurabilmesi, her isteyeninin istediği derneğe üye olabilmesi dolayısıyla illerde barocuklar kurulabilmesi…</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Üzerine basa basa söylüyorum. Türkiye Barolar Birliği ve Barolar </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Türkiye’ de milli duruşu ve Türkiye sevdası hiçbir şekilde tartışılmayacak bir meslek örgütü, savunma örgütüdür. Kanunla kurulmuş T.C. Anayasasında yer bulmuş bir meslek kuruluşudur. Birliğimizin ünvanındaki Türkiye ibaresi milletimizin kalbinde gönlünde yer almıştır. Kaldırılmasının tartışılması dahi anlamsızdır. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Meslek örgütlerine üye olma zorunluluğunun kaldırılması, her isteyenin kendi barosunu kurabilmesi konusuna gelince; bu uygulama hayata geçerse nelerle karşılaşacağımızı, bu uygulamanın sakıncalarını günlerdir anlatıyoruz. Bu konuda 24 Şubat 2018 Cumartesi günü Ankara’ da yapılan toplantı tüm Türkiye’ ye gerekli mesajı vermiştir. 7.800 avukatın katılımı ile Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kalabalık avukat toplantısı yapılmıştır. Burada “ Türkiye Barolar  Birliği ve Barolar Türkiye’dir.” Mesajı tüm ulusumuza verilmiştir. Bu projenin yanlışlığını, mesleğimize ve hukuk devletine nasıl zarar vereceğini hepimiz artık biliyoruz diye düşündüğüm için ayrıntıya girmeyeceğim. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Ben bu konu ile ilgili burdan bir çağrı yapacağım;  Tüm meslektaşlarıma özellikle siyasette aktif rol alan milletvekili il başkanı, ilçe başkanı olarak görev yapan meslektaşlarıma, iktidar partisinde olsun, muhalefet partilerinde olsun, sivil toplum örgütlerinde olsun, söz sahibi yetki ve sorumluluk sahibi meslektaşlarıma sesleniyorum; </span></p> <ul style="list-style-type: disc;"> <li><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Mesele siyaset meselesi değil mesleğimizin geleceği meselesidir. </span></li> <li><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Bu gün şahsi çıkarlarımızı değil, mesleğimizi düşünmemiz gereken gündür.</span></li> <li><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">İstikbalinizi değil, istiklalinizi düşünün,</span></li> <li><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">İstiklali olmayanın, istikbali olamaz. </span></li> <li><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Bağımsızlığı olmayanın geleceği olmaz. </span></li> </ul> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Bu projenin yanlışlığını hep birlikte anlatalım. TBB’ nin mücadelesine </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">destek olalım. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Afrin’ de Zeytindalı operasyonu devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonunu yürütürken, Uluslararası meşru müdafaa hakkını kullanırken keşke bunları konuşmak zorunda kalmasaydık.</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Ben vesile ile Zeytindalı Operasyonunda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allahtan Rahmet, ulusumuza başsağlığı, yaralanan kahraman Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Aile Hukuku Seminerine katkılarından dolayı Sayın Metin FEYZİOĞLU, Sayın Ünsal TOKER, Sayın Serpil ÖZOK,</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Sayın Kazım ÖZOK ve Sayın Ömer Uğur GENÇCAN’ a teşekkür ederim. </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">Katılımınız için siz değerli meslektaşlarıma, stajyerlerimize teşekkür </span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyor, sözü konularımıza bırakıyorum. </span></p> <p> </p>