AİLE HUKUKUNDA HMK UYGULAMALARI-İSTİNAF

03.02.2018 Tarihinde Baromuz Hizmet Binasında Aile Hukuku Hmk ve İstinaf Konulu Seminer Düzenlendi. Seminere Eğitmen olarak yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan,Seminer Sorumlusu ise Tbb Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok 'tu. Baro Başkanımız Av. Altan Akpınar'ın Açış konuşmasıyla başlayan seminere katılım yoğundu.

  Başkanımız Av. Altan Akpınar'ın Açış Konuşması

TBB ve Baromuzun işbirliği ile bugün yine bizlere çok faydalı olacağından emin olduğum bir meslek içi eğitim semineri daha düzenledik. Konumuz “Aile Hukukunda HMK Uygulamaları ve İstinaf “

         Sizlere  Türkiye’ nin çok değerli hukukçuları olan konuklarımızı tanıtmak istiyorum. Eğitmenimiz Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Bşk. Sayın Ömer Uğur GENÇCAN, seminer sorumlumuz TBB Eğitim merkezi yürütme kurulu üyesi Av. Serpil ÖZOK ve kendisinden izin alarak ağabeyim diye takdim edebileceğim TBB Eğitim  Merkezi üyesi Av. Kazım ÖZOK Konuklarımıza şahsım, baromuz ve sizler adına hoşgeldiniz, onur verdiniz diyorum.

         Meslek içi eğitim seminerlerinin öneminden ve bizim için elzem olduğundan sürekli bahsediyorum. Bir kez daha tekrar edeceğim. Hangi yaşta, kaç yıllık hukukçu olursak olalım bizim mesleğimizde eğitimimi tamamladım deme lüksümüz yoktur. Özellikle mevzuatın sürekli değiştirildiği , KHK larla, torba yasalarla düzenlemeler yapılan bizim gibi ülkelerde bunu söyleme hakkımız

hiç mi hiç yoktur. Bu nedenle eğitim seminerlerimiz sıklıkla devam edecektir. ediyorum.

         Bakın, kendimden örnek vereyim. Bugün bu eğitime gelen Av. Altan AKPINAR’ la eğitimden ayrılan  Av. Altan AKPINAR arasında hem mesleki bilgi açısından, hem dünyaya bakışım açısından büyük bir fark olacak. Bilgime bilgi, tecrübeme tecrübe katarak ayrılacağım. Çünkü sizlere ve bana bu katkıyı sağlayacak konuklar Çorum’a getirdik.

         Tabii gündem yoğun sözü konuklarımıza bırakmadan önce bahsetmek istediğim bir iki konu var.

Gündemde işgal eden  ve bizi direk ilgilendiren  iki konudan bahsetmek istiyorum.

TBB’ nin unvanındaki Türkiye ibaresinin kaldırılması ve meslek örgütlerine üye olma zorunluluğunun kaldırılarak, her isteyenin kendi meslek örgütünü kurabilmesi, her isteyeninin istediği derneğe üye olabilmesi dolayısıyla illerde barocuklar kurulabilmesi…

Üzerine basa basa söylüyorum. Türkiye Barolar Birliği ve Barolar

Türkiye’ de milli duruşu ve Türkiye sevdası hiçbir şekilde tartışılmayacak bir meslek örgütü, savunma örgütüdür. Kanunla kurulmuş T.C. Anayasasında yer bulmuş bir meslek kuruluşudur. Birliğimizin ünvanındaki Türkiye ibaresi milletimizin kalbinde gönlünde yer almıştır. Kaldırılmasının tartışılması dahi anlamsızdır.

Meslek örgütlerine üye olma zorunluluğunun kaldırılması, her isteyenin kendi barosunu kurabilmesi konusuna gelince; bu uygulama hayata geçerse nelerle karşılaşacağımızı, bu uygulamanın sakıncalarını günlerdir anlatıyoruz. Bu konuda 24 Şubat 2018 Cumartesi günü Ankara’ da yapılan toplantı tüm Türkiye’ ye gerekli mesajı vermiştir. 7.800 avukatın katılımı ile Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kalabalık avukat toplantısı yapılmıştır. Burada “ Türkiye Barolar  Birliği ve Barolar Türkiye’dir.” Mesajı tüm ulusumuza verilmiştir. Bu projenin yanlışlığını, mesleğimize ve hukuk devletine nasıl zarar vereceğini hepimiz artık biliyoruz diye düşündüğüm için ayrıntıya girmeyeceğim.

Ben bu konu ile ilgili burdan bir çağrı yapacağım;  Tüm meslektaşlarıma özellikle siyasette aktif rol alan milletvekili il başkanı, ilçe başkanı olarak görev yapan meslektaşlarıma, iktidar partisinde olsun, muhalefet partilerinde olsun, sivil toplum örgütlerinde olsun, söz sahibi yetki ve sorumluluk sahibi meslektaşlarıma sesleniyorum;

Bu projenin yanlışlığını hep birlikte anlatalım. TBB’ nin mücadelesine

destek olalım.

Afrin’ de Zeytindalı operasyonu devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti

tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonunu yürütürken, Uluslararası meşru müdafaa hakkını kullanırken keşke bunları konuşmak zorunda kalmasaydık.

Ben vesile ile Zeytindalı Operasyonunda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allahtan Rahmet, ulusumuza başsağlığı, yaralanan kahraman Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum.

Aile Hukuku Seminerine katkılarından dolayı Sayın Metin FEYZİOĞLU, Sayın Ünsal TOKER, Sayın Serpil ÖZOK,

Sayın Kazım ÖZOK ve Sayın Ömer Uğur GENÇCAN’ a teşekkür ederim.

Katılımınız için siz değerli meslektaşlarıma, stajyerlerimize teşekkür

ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyor, sözü konularımıza bırakıyorum.